Nauka o żywności Kierunki studiów w Wielkiej Brytanii - licencjackie i magisterskie (Food science)

  • What Does a Food Scientist Do? | Farmweek | March 30, 2017
    1/4
  • Dietitian vs Food Scientist
    2/4
  • Food Science University Student Vlog
    3/4
  • A Day in Life as a Food Science University Student
    4/4

Opinie studentów

Ogólna satysfakcja studentów
82 /100
486 ogółem respondentów

Głównie na podstawie danych pochodzących od studentów studiów licencjackich

Badanie NSS jest przeprowadzane na zlecenie Biura ds. Studentów

Wynagrodzenie

Głównie na podstawie danych dotyczących wynagrodzeń studentów studiów licencjackich

Wynagrodzenie wszystkich absolwentów w Wielkiej Brytanii Nauka o żywności (głównie studiów licencjackich)

  15 miesięcy po ukończeniu studiów 3 lata po ukończeniu studiów 5 lat po ukończeniu studiów
Mediana wynagrodzeń £25561 £29363 £31218
Zakres 25-75 percentyla £22982 - £28596 £23863 - £34813 £24513 - £39154

Wynagrodzenie wszystkich absolwentów wszystkich kierunków w Wielkiej Brytanii

  15 miesięcy po ukończeniu studiów 3 lata po ukończeniu studiów 5 lat po ukończeniu studiów
Mediana wynagrodzeń £26929 £29137 £34365
Zakres 25-75 percentyla £24114 - £30500 £24807 - £33637 £25212 - £41368

Praca i perspektywa kariery

Perspektywy kariery dla Nauka o żywności

15 miesięcy po ukończeniu studiów absolwenci tego przedmiotu zostali zapytani o to, czym się zajmują i czy pracują, oraz o ich obecną pracę i perspektywy.

Aktualne miejsca pracy

Wśród absolwentów Nauka o żywności, którzy wskazali, że pracują, poniższy procent przedstawia liczbę absolwentów, którzy "zgadzają się" lub "zdecydowanie zgadzają się" ze stwierdzeniami dotyczącymi ich pracy.

Typowi pracodawcy absolwentów Nauka o żywności

  • Producentów żywności
  • Producentów żywności
  • Sprzedawcy detaliczni żywności
  • Dostawcy usług technicznych
  • Departamenty rządowe
  • Krajowa służba zdrowia

Specjalizacje w ramach Nauka o żywności

  • Chemia żywności
  • Mikrobiologia żywności
  • nauki o zmysłach i konsumpcji
  • inżynieria żywności
  • Zapewnienie jakości
  • innowacje
  • żywienie i regulacja

Pozycja zawodowa absolwentów Nauka o żywności (15 miesięcy po ukończeniu studiów)

Poniższy przykład opracowany na podstawie wszystkich absolwentów Nauka o żywności w University College Birmingham

30% Kierownicy, dyrektorzy i wyżsi urzędnicy
25% Specjaliści do spraw technologii informacyjnych
20% Specjaliści projektowania stron internetowych i multimediów
15% Zawody związane ze sprzedażą
10% Specjaliści do spraw biznesu i usług publicznych
10% Zawody podstawowe
10% Zawody podstawowe
5% Specjaliści do spraw biznesu i usług publicznych
5% Zawody administracyjne
5% Specjaliści od mediów
5% Zawody związane z obsługą klienta
5% Zawody podstawowe
5% Specjaliści do spraw nauczania i opieki nad dziećmi
5% Specjaliści w dziedzinie nauczania
5% Zawody związane ze sprzedażą
5% Specjaliści od mediów
5% Zawody administracyjne
0% Zawody artystyczne, literackie i medialne

Wymagania wstępne / Przyjęcia

Taryfa UCAS dla przyjętych studentów Nauka o żywności

Uzyskaj porady, które kursy podstawowe są najlepsze dla Ciebie, aby nadal studiować Nauka o żywności. Jeśli nie spełniasz minimalnych wymagań pod względem wyniku UCAS, poziomów A lub wymagań dotyczących języka angielskiego.

Najczęściej zadawane pytania

Nauka o żywności zajmuje się badaniem właściwości i zachowania żywności.

Średnia wynagrodzeń absolwentów Nauka o żywności wyniosła £25561 15 miesięcy po ukończeniu studiów, £29363 3 lata po ukończeniu studiów i £312185 lat po ukończeniu studiów.

  • Studia Nauka o żywności obejmują następujące stopnie naukowe:
  • Bachelor of Science (Honours) - BSc (Hons)
  • Master of Science (Honours) - Msci (Hons)
  • Bachelor of Science - BSc
  • Master of Science - MSc
  • Postgraduate Diploma - PgDip
  • Postgraduate Certificate - PgCert